Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ!

Πως κατάντησαν την χωρα μας!

Πραγματικά είναι ν΄αναρωτιέται κανείς πως κατάντησαν την Ελλάδα του Σωκράτη ,του Αριστοτέλους ,
του Πλάτωνα,του Ασκληπιού,του Ερμή του τρισμέγιστου και πόσους ακόμα ν’ αναφερω πρέπει να γράφω μέρες!

Που πήγε το αρχαίο πνεύμα το αθάνατο? Μάλλον το εκτέλεσαν.Στις μέρες μας κάηκε μέρος της αρχαίας Ολυμπίας που κατάφερε και διασώθηκε μέσα απο τόσες φυσικές καταστροφές και πολέμους μέσα στους αιώνες…
και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ........γιατί ο άνθρωπος μετράει πάνω απ'ολα κάηκαν τόσοι ανθρωποι.Τα θυμάμαι και μου'ρχεται να κλαίω.

Κρίμα....στην χώρα που άνθισε η δημοκρατία να συμβαίνουν τόσα πολλά .Οι πολίτες είμαστε απροστάτευτοι και εξοντωμένοι οικονομικά.Που μυαλό με τοσα προβληματα που έχει ο κόσμος για πνευματική ανάπτυξη, διάβασμα βιβλίων, έρευνα , γνώση και το κυριότερο για ΣΚΕΨΗ?

Όταν ο γονιός πρέπει να σκεφτεί απο το πρωί μεχρι το βράδυ πως θα τα βγάλει πέρα οικονομικά και πως θα ζήσει την οικογένειά του.
Ενοίκια ,φώς ,νερό ,τηλέφωνο, φαγητό, ένδυση,φροντιστήρια κι όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια πως θα μπορέσει αυτός ο άνδρας ή γυναίκα που κάποτε ηταν έφηβος-η με καθαρή σκέψη ,με δίψα για μάθηση με πνευματικές ανησυχίες με ενδιαφέρον για τα τεκτενόμενα στην χώρα του, για την κατάσταση στην υφήλιο , διαθεση για συμπαρασταση στις αναπτυσσομενες χωρες και πολλές άλλες σκέψεις και οράματα ανάλογα με την κοινωνική ευαισθητοποίηση του καθενός .

Πως θα μπορέσει καν να σκεφτεί πέρα απο τα δικά του προβλήματα άντε και κανενός φίλου στενού ή συγγενή?
Πως θα σκεφτεί γιατί γίνονται όλα αυτά και που μας πάνε?Μας καθοδηγούν κι εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να το αντιληφθούμε γιατί 'εχουμε τόσα πρόβλήματα επιβίωσης που για την επίλυση τους απορροφάται η φαιά μας ουσία.

Ελάτε εδώ να σας δώσω προβλήματα ν’ασχολείστε μέρα -νύχτα να μην προλαβαίνετε ούτε να σκεφτείτε.Όταν καταφέρνουν να φυλακίσουν την σκέψη μας τότε δεν είμαστε ελεύθεροι.
Έτσι μαζικά σαν τα προβατάκια ,με τον ήλιο μας μπάζουν ,με τον ήλιο μας βγάζουν ρε τι έχουνε τα έρμα και ψοφάνε.

2 σχόλια:

  1. :)
    Η αρχαία Ελλάδα με την σημερινή δεν έχει κανένα κοινό στοιχείο.
    Είναι λυπηρό όχι για τους ¨Ελληνες σαν έθνος αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Όλοι οι λαοί με μεγάλους πολιτισμούς που στηρίζονταν στο πνεύμα έχουν χαθεί και έχουν αντικατασταθεί από πολιτισμούς της ώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθάνατο πνεύμα θα συμφωνήσω μαζί σου........

    ΑπάντησηΔιαγραφή